·  TEL. 972 154 383 · EMAIL b7006851@xtec.cat
 · 

Notícies

La invasió de MIMS

03-03-2017

L’alumnat de 2n d’ESO del nostre centre ha participat, durant el mes de febrer, en un projecte interdisciplinari d’expressió. El projecte ha estat organitzat des de les matèries d’Educació Física i d’Educació Visual i Plàstica amb l’objectiu de desenvolupar la competència comunicativa corporal i la creativitat artística.

Durant unes setmanes hem estat treballat la consciència del propi cos, la comunicació no verbal i el rostre humà com constructor d’identitats.

El resultat final: unes fantàstiques intervencions de mímica per diferents espais de l’institut, amb vestuari i maquillatge inclòs. El projecte ha estat mantingut en secret fins al final per tal de sorprendre a la resta de professorat i alumnat del centre, aspecte que ha ajudat a considerar les activitats com un projecte comú.

Durant les sessions prèvies, a EF, tot l’alumnat ha aportat idees interessants i originals creant de forma individual, en parelles i en grups de 4 o 5, situacions fictícies basades en les seves experiències personals, potenciant el coneixement de si mateixos/es i entre els i les companyes.

A EVP s’ha treballat unes propostes plàstiques relacionades amb el rostre humà i com aquest crea identitats, per acabar construint el mim que portem dins. Totes les activitats preparatòries han ajudat a valorar, simular, interpretar, identificar, reconèixer i representar sensacions, estats d’ànim, desigs, històries, personatges…

Treballar la comunicació mitjançant la mímica ha dotat a l’alumnat d’eines per millorar l’observació, la concentració i l’escolta. Aquesta breu entrada al món de la dramatització i del teatre gestual ha fet descobrir a més d’un i d’una, que tenen capacitat d’expressar-se i despertar les percepcions, més o menys adormides o inhibides, que duen en el seu interior.

Les professores que hem organitzat aquest projecte volem donar les gràcies a l’alumnat de 2n d’ESO que amb la seva participació i compromís ha fet possible el projecte “La invasió de mims” i, a tot el professorat i alumnat que va viure i va gaudir de les actuacions en directe. Estem segures que durant aquestes dies, s’ha aconseguit que l’alumnat estigués menys preocupat pel què diran i ha deixat en molts moments la vergonya a la butxaca!

Marta Vilumbrales i Marta Teixidó

La invasió de MIMS from Illa TV on Vimeo.


Xarxes socials: