·  TEL. 972 154 383 · EMAIL b7006851@xtec.cat
 · 

Notķcies

Tatjana Storath i Zakaria Aatani, de 3r d'ESO, guardonats en el Premi Llegim Cičncia de la Universitat de Vic

27-02-2019

Dilluns dia 25 de febrer de 2019 s'ha celebrat, a l'Aula Magna de la UVic-UCC, la setena edició del certamen literari Premi Llegim Ciència (PLC-UVic). El PLC té l'objectiu d'agermanar les ciències, l'art, la tecnologia i les humanitats. S'organitza des de la Facultat de Ciències i Tecnologia (FCT) conjuntament amb el Vicerectorat de Recerca i Transferència de Coneixement de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i s'emmarca en la proposta d'Impuls de la Lectura del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya (DEGC) per potenciar la lectura com a eina d'aprenentatge en els diferents àmbits del coneixement.

En aquesta setena edició del PLC la Tatjana ha obtingut el segon premi i en Zakaria el primer accèssit en la seva modalitat i categoria, consistent en la  creació d'un relat a partir del llibre Pompeu Fabra, l'aventura de la llengua, de la filòloga i escriptora Gemma Pauné i l'il·lustrador Oriol Garcia Quera –un llibre escrit per commemorar el 150è aniversari del naixement del lingüista que va codificar el català modern i que posa de manifest que Fabra, enginyer de formació, va aplicar el mètode científic a l'estudi de la llengua. 

A l'acte de lliurament de premis hi han intervingut el rector de la UVic-UCC, Josep-Eladi Baños, el degà de la FCT, Sergi Grau, la coordinadora del programa Ciència i Societat, Julita Oliveras, i els autors dels llibres a partir dels quals s'ha pogut escriure un relat: Gemma Pauné, Oriol Garcia Quera i Salvador Macip, autor de Ramón y Cajal. Ara i aquí.

 


Xarxes socials: