·  TEL. 972 154 383 · EMAIL b7006851@xtec.cat
 · 

Notícies

Fem el Verdaguer! Excursionisme i poesia de l'entorn d'aprenentatge del Canigó amb l'alumnat de 4t

19-11-2021

Dijous 11 i divendres 12 de novembre, l'alumnat de 4t d'ESO, distribuït en dos grups en funció del dia, va realitzar l'activitat Fem el Verdaguer! Excursionisme i poesia de l'entorn d'aprenentatge del Canigó.

Amb l'objectiu de descobrir la figura de Jacint Verdaguer, poeta romàntic de la Renaixença, sensibilitzar-se amb la poesia i fomentar la creativitat poètica, l'alumnat va visitar el Monestir de Sant Miquel de Cuixà, situat al terme de Codalet, a la comarca francesa del Conflent, un dels escenaris del Canigó, poema èpic de l'autor.

Després d'esmorzar i de rebre un primer tast històric, els guies els van dirigir cap a la cripta del monestir on els alumnes van llegir fragments del Canigó sota la llum d'unes espelmes, i van explicar l'argument del poema i d'alguna llegenda.

En el claustre, van poder llegir una placa escrita en català que recorda l'estada de Verdaguer a Cuixà en l'època que era una ruïna, pel que el mateix mossèn Cinto demana al monestir de Sant Martí del Canigó que "repiquessin les campanes pels monjos de Cuixà i per mi”

Lo que un segle bastí, l'altre ho aterra,

mes resta sempre el monument de Déu;

i la tempesta, el torb, l'odi i la guerra 

al Canigó no el tiraran a terra, 

no esbrancaran l'altívol Pirineu.

 

Després de fer fotos al claustre, van visitar l'església del monestir on van poder tocar les signatures d'alguns personatges històrics com l'Abat Oliba gravades a l'altar.

A l'alberg Pau Casals de Prada, van visualitzar un vídeo que els havia d'acabar d'inspirar per fer l'activitat final, el seu poema.

Per acabar, a petició del mateix alumnat, van fer la visita a la tomba de Pompeu Fabra al cementiri de Prada.


Xarxes socials: